Portfolio

Tuinkamer met berging

augustus 19, 2014

Deze luxe tuinkamer is voorzien van alle gemakken die je om je heen wenst.

Het ontwerp van deze tuinkamer zit vol met verrassende hoekjes. Behalve het overdekte lounge terras bevindt zicht onder de kap nog een klein keukenblokje, een houtopslag een berging en ruimte voor de vijver filter.

Ook is het terras voorzien van de laatste techniek. Geïntegreerde geluids installatie, WiFi, verscholen wand contact dozen etc….

Ook het verlichtingsplan is afgestemd op het interieur en de al aanwezige verlichting in de tuinRuime sfeervolle tuin

september 25, 2014

Ogenschijnlijk symmetrische woning met een tuin die in een punt uitloopt. In deze moeilijke vorm is met enkele subliem geplaatste lijnen een sfeervolle en verrassende tuin gecreëerd met vele hoekjes, beslotenheid en een duidelijke samenhang.


 • sfeer en stijl

Tuinhuis / Atelier

september 27, 2014

Dit tuinhuis is op traditionele wijze gebouwd, voorzien van vele leuke detail elementen. Het tuinhuis heeft 2 niveaus en een vide.

De tuingerichte zijde heeft klassieke trekjes die in het woonhuis terugkomen. De achterzijde daarentegen (die nagenoeg zuid is geprojecteerd) is voorzien van zonnepanelen. Het ontwerp heeft hierin voorzien door de hellinghoek hierop aan te passen.

Om het tuinhuis compleet te maken is het tuinhuis voorzien van een keukenblokje, is volledig geïsoleerd en heeft een volledig multifunctionele ruimte die voor meerdere doelen geschikt is.

Een leuk markant detail van dit bouwwerk is dat het nagenoeg geheel uit 2e hands materialen zal worden opgetrokken.
De onderstaande afbeeldingen geven een beeld van het ontwerp traject. Het zoek- proces naar de stijl van het gebouw en het uiteindelijke resultaat.Robuuste keuken

september 28, 2014

Deze luxe keuken wordt gekenmerkt door het robuuste granieten blad met houten lades. Enkele kenmerkende onderdelen uit de keuken zijn o.a. de vaatwasser op hoogte, de bar en het enorm grote werkblad. De verlichting van de keuken is hierbij afgestemd op de verschillende gebruik- en sfeer die die keuken uitstraalt.

De functionele voordelen van de vaatwasser op hoogte geven het dagelijks gebruik van de keuken een enorme meerwaarde.  De bar functie heeft behalve de interactie met de woon / eetkamer ook nog het voordeel dat vaat tijdelijk uit het zicht is weggenomen.

Het ontwerp van de keuken is tot stand gekomen door de herinrichting van de woning. Deze vrij ingrijpende verbouwing, waarbij de garage werd opgeofferd voor meer woonruimte heeft geresulteerd in een luxe keuken met eetgedeelte en woonkamer. Het advies heeft hierbij betrekking gehad op zowel de herinrichting van de woning, aanpassing van de tuin, advies en ontwerp van de keuken en ontvangstruimte en advisering van vloer en wand aankleding.Achtertuin in 2 varianten

september 28, 2014

Bouwkundige en prijstechnische afweging voor het bepalen van het overdekt terras.

Dit is een ontwerp waarbij de overkapping op twee locaties goed kon worden toegepast. Door het visualiseren van beide varianten wordt een goed beeld gegeven welke keuzes het best kunnen worden afgewogen. Hierbij moet gedacht worden aan de functionaliteit van de routingen door de tuin, en het gemak van de overkapping door de verschillende tijden van de dag. Hoe staat de zon bijvoorbeeld ’s avonds ten opzichte van de overdekte terrassen.

Het voordeel bij het 3d animeren is ook dat de stand van de zon goed kan worden gesimuleerd. Hierbij wordt niets aan de twijfel overgelaten bij het maken van diverse afwegingen. De nauwkeurigheid van de animaties en visualisaties hangen wel af van de aangeleverde gegevens.

 

 Ontwerp kleine tuin

september 28, 2014

Het zijn vaak de details die het doen.

Deze kleine tuin, met veel bestaande onderdelen is opgewaardeerd met mooie materialen die op een creatieve manier zijn toegepast. Door deze creatieve toepassingen van materialen en ruimte kan het budget in bedwang worden gehouden en kan de tuin toch weer een nieuwe uitstraling krijgen.

Het leuke van dit ontwerp is de combinatie van verschillende verhardingsmaterialen die als lijnen de tuin opties breder maken. Hierbij is de ‘willekeur’ aan lijnen goed uitgebalanceerd zodat het effect optimaal is. Ook zijn in deze tuinen accenten aangebracht die het zicht op de minder fraaie objecten doen vergeten.Inrichting atelier / tuinhuis

september 28, 2014

Bij het ontwerp van het atelier wilde ik gebruik maken van oude (bouw) materialen. Aangezien deze materialen zich van te voren niet vanzelf aanbieden, is het ook iedere keer de vraag of onderdelen passend zijn binnen het totale plan.

De stijl van het bouwwerk diende een klassiek beeld te krijgen. De stijl van de woning is de jaren ’50, met enkele knipoogjes naar oude en nieuwere tijden. De  materialisatie was hierbij leidend in de route die we in het traject zouden nemen. We hebben estrikken (tegels) van 1900 tot tegeltjes uit de jaren ’50 door onze handen laten gaan. Ook  (diverse) houten vloeren zijn door onze handen gegaan. Bij diverse keuzes hebben we de onderdelen in de visualisatie verwerkt.

Naar potentiële opdrachtgevers wil ik hierbij aangeven dat als je veel materialen wilt hergebruiken, maar twijfelt of een en ander goed op elkaar aansluit, dat er met de aanwezige materialen een goed beeld kan worden gegeven van hoe het eindplaatje er uit komt te zien.

De bij dit project aangeleverde foto’s geven hierbij vast een eerste indruk.Oude ambachtelijke ontwerpen

september 28, 2014

Enkele ontwerpen uit de oude doos.

De ontwerpen zijn mede tot stand gekomen in samenwerking met verschillende hoveniers en groenvoorzieners verspreid over (zuid en midden) Nederland.

 

 

 Oude ambachtelijke visualisaties

september 28, 2014

Hierbij enkele ambachtelijk gemaakte perspectief tekeningen van tuinen die nog dienen te worden aangelegd.

 Tuinkamer

maart 9, 2016

proces van ideeschets tot eindbeeld

De vraagstelling had meerdere invalshoeken

– locatie van de tuinkamer

– vorm van de tuinkamer

– grootte van de tuinkamer

– vormgeving


 • art impressie variant 1
 • art impressie variant 1
 • art impressie variant 3
 • art impressie variant 4
 • art impressie variant 5
 • visualisatie tuinkamer (2)
 • visualisatie tuinkamer
 • visualisatie tuinkamer
 • visualisatie tuinkamer

Tuin met zwembad en luxe tuinhuis

maart 9, 2016

gedetailleerde visualisatie van een achtertuin met zwembad, tuinhuis en hoogteverschillen

luxe materiaalkeuze, gecombineerd met een gedetailleerde visualisatie dat direct een goed beeld geeft van de uiteindelijke situatie


 • tuinhuis met zink en louvredak
 • zicht vanuit het tuinhuis op het zwembad
 • zicht vanuit het zwembad op het tuinhuis

Visualisatie gerestylde woning

maart 9, 2016

het gedeeltelijk ontwerpen en volledig visualiseren van een woning uit de jaren ’70.

door het visualiseren van de woning kunnen kleuren, ruimtes, goed worden gecommuniseerd met de opdrachtgever

aanpassingen van kleur, vorm en materiaal kunnen eenvoudig worden gevisualiseerd en inzichtelijk worden gemaakt voor de opdracht gever.

 

 


 • oude situatie voortuin
 • oude situatie achtertuin
 • kleurstelling muren
 • kleurstelling muren 2
 • impressie achtertuin 1