Visualisaties

Toen ik 25 jaar geleden professioneel begon met het ontwerpen van tuinen heeft de presentatie van ontwerpen altijd een belangrijk onderdeel uitgemaakt van mijn stijl. Plattegronden kon ik snel en duidelijk opzetten / opwerken in 3d zodat opdrachtgevers snel een beeld konden vormen van wat de wensen zijn voor hun tuin / tuinkamer / verbouwing.

De techniek heeft de afgelopen decennia niet stil gestaan.  Sinds 5 jaar ben ik me meer gaan focussen op het digitaal opzetten van de ontwerpen die ik heb gemaakt. 2 jaar geleden ben ik deze methodiek in praktijk gaan brengen. De reacties waren boven verwachting goed.  Het 3d ontwerpen heeft hierbij ook een enorme vlucht genomen.  Er zijn zelfs opdrachten geweest waarbij alleen de visualisatie al de de doorslag gaf voor het verder uitwerken van het plan.

De enorme meerwaarde van het 3D ontwerpen zit voornamelijk in het feit dat het voor de opdrachtgever duidelijk is wat er gaat komen.  De visualisaties zijn zo nauwkeurig dat de uitwerkingen tot in detail kunnen worden getoond. Zeker bij bouwkundige onderdelen in de tuin, die prijstechnisch vaak vele duizenden euro’s koste, is deze visualisatie een goed handvat / uitgangssituatie voor het maken van beslissingen.

Door de jaren heen heb ik al een grote verzameling aan visualisaties mogen uitwerken. Niet alleen voor particuliere klanten, maar ook voor aannemers die een aanbouw wilden realiseren voor hun opdrachtgever. Of de hovenier die een beeld van het exclusieve tuinhuis in hun tuin wilde tonen naar een klant.

Dus, op het moment dat je voor de keuze komt te staan om verder te gaan en je twijfelt, of je wilt je overtuigen of het beeld dat je zelf hebt ook het daadwerkelijke beeld is. Twijfel je over de kleur van de stenen, de muur, het behang, de vloer etc…… aarzel niet en laat mij het antwoord geven op deze vragen.