Bouwkundig

Dit hoofdstuk behelst voornamelijk de technische aspecten van de (meestal) bouwkundige onderdelen in het ontwerp. Deze onderdelen zullen ook uitvoeringstechnisch moeten worden kunnen verwezenlijkt. Met mijn civieltechnische en bouwkundige achtergrond kan ik de getekende onderdelen ook tot op detail verder uitwerken.
Technisch tekenwerk kan op verschillende niveau’s worden uitgewerkt. In probeer hier vooral pragmatisch in te staan. Technisch tekenwerk is vaak een verplichting bij bouwaanvragen en voor de uitvoering. Maar minder ingrijpende onderdelen probeer ik (indien mogelijk) ook met sfeerimpressies, een visualisatie en schetstekeningen te verduidelijken. Wat in veel gevallen al voldoende is bij de eventuele uitvoering.

Bekijk mijn Bouwkundige of Overige projecten

BOUWKUNDIGE TEKENINGEN

Van kleine tuinmuurtjes, decoratieve schuttingen, smeedwerk, tot complete verbouwingen.

VERGUNNINGEN

Ondanks dat de vergunningsregels over het algemeen wat zijn vereenvoudigd / versoepeld, komt het nog steeds voor dat bij specifieke verbouwingen, aanbouwen en het realiseren van (bij)gebouwen het kan voorkomen dat een vergunningstraject noodzakelijk is om het plan te realiseren. Hierin kan ik ondersteuning bieden.
Ook landschappelijke inpassingen, landschapsstudies en massa-ruimteplannen zijn trajecten die onder vergunningstrajecten kunnen worden geschaard.

VERLICHTINGS PLANNEN

Dit is een van de onderdelen die wat meer gedetailleerd ingaan op de afwerking en finetuning van het ontwerpplan. De wijze van uitwerken kan op verschillende manieren. Van het aangeven waar de lichtpunten kunnen worden geplaatst, tot een gedetailleerd verlichtingsplan, met schakelschema’s en benoeming van de verschillende lichtpunten.

BEREGENINGS PLANNEN

Onderdeel dat alleen speelt bij ontwerpen van tuinen. Ook hier kan op verschillende manieren worden geschakeld.

OVERIGE DETAILS

Ook dit hoofdstuk had ik nog flink kunnen specificeren. Een kleine greep uit de eventuele werkzaamheden die hieronder kunnen worden geschaard zijn o.a.:
– kleur advies (buiten en binnen)
– inrichting advies (meubels, tafels, stoelen, gordijnen, etc.)
– materiaaladvies en begeleiding