Ontwerp

De ontwerpen zijn hier verdeeld in 3 categorie├źn. Tuinen, bouwkundig en interieur, in veel gevallen zit er wel een overlap tussen de verschillende categorie├źn in omdat de verbintenis wordt gezocht tussen binnen en buiten, waarbij de bouwkundige elementen als bindend element worden toegepast. De basis ligt bij het ontwerpen van tuinen, waarbij ik het gehele traject, van schetsfase tot definitief ontwerp, de bouwkundige details en beplantingsplannen van het begin tot het eind kan begeleiden, naargelang u als opdrachtgever dit wenselijk vindt.

Tuinen

Als ontwerper richt ik me op een breed scala aan verschillende doelgroepen. Van kleine binnentuinen, tot exclusieve buitenruimtes en villa tuinen. Ieder met zijn eigen benadering en afwegingen die moeten worden gemaakt. Elke opdrachtgever, zijn wensen, de tuin, vorm en beleving is anders, hierdoor is ook ieder tuinontwerp uniek en passend bij u als opdrachtgever. De goede combinatie vinden tussen de wensen en mogelijkheden zijn dan ook de puzzels die ik graag oplos. Dit kan in fases, of direct in een volledig plan worden uitgewerkt.
Het ontwerp traject bestaat uit verschillende stappen, die ik bij werkwijze nog iets verder toelicht. 

Bekijk mijn Tuin projecten

Bouwkundig

Dit onderdeel behelst vaak het uitwerken van technische details uit de ontwerptrajecten van de binnen en buiten ruimtes. Vaak ontstaan uitbreidingsplannen of toevoegingen in het ontwerp. De reden waarom dit hoofdstuk toch apart wordt vermeld heeft te maken met de manier hoe ik adviseer om dit uit te werken. Mijn advies is vaak om deze bouwkundige onderdelen te laten visualiseren. het zijn prijstechnisch vaak dure elementen die ook nog veel impact hebben op het ontwerp. Het bouwkundig uittekenen van het project onderdeel kost op z’n minst net zo veel werk als om het te visualiseren. Terwijl je met een visualisatie ook uitvoeringstechnisch al veel kanten op kunt. Je hebt immers al een visueel kader waar het beeld aan moet voldoen.
Het eventueel verder detailleren / finetunen van het project kan dan eventueel achteraf, mocht dit nog wenselijk zijn, dan kan dit nog verder worden uitgewerkt. (hierbij gaat het dan ook om details zoals (profieltekeningen, electra, isolatie, dakrand afwerkingen etc.)

Bekijk mijn Bouwkundige projecten

Interieur

Omdat opdrachtgevers soms ook een totaal advies willen hebben voor de aanpak van hun (nieuwe) leefruimte neem ik ook de inrichting en aankleding mee. In samenspraak met de opdrachtgever lopen we dan de verschillende mogelijkheden en keuzes door, waarna ik de geschikte combinaties samenstel, visualiseer en eventueel verwerk in het interieur.

Bekijk mijn Interieur projecten