Visie

Mijn visie

Allereerst is mijn visie erg breed. Ik hou van puzzels en uitdagingen. Het is ook niet persé een harmonie, synergie, symbiose, balans of evenwicht dat ik zoek in tuinen. Het is bij mij juist de uitdaging om de puzzelstukjes bij elkaar te brengen die worden aangeleverd door de klant en deze pragmatisch tot een eenheid samen te stellen.  

Als u als opdrachtgever bijvoorbeeld een dynamische of juist een confronterende tuin wilt hebben, dan zorg ik dat deze puzzels op z’n plaats komen te liggen. Maar ook een klassieke, moderne, minimalistische of natuurlijke tuin. Voor iedere variant kunnen de puzzelstukjes op een goede manier worden gerangschikt, zodat u als opdrachtgever zich er helemaal in thuis voelt.

Er is niet een speciale tuinstijl die mijn persoonlijke voorkeur geniet.  Het plaatje moet kloppen (de puzzel moet compleet zijn).  De stijl en uitstraling van de tuin moet aansluiten op de wensen van u als opdrachtgever.  Veelal haal ik de ideeën uit uw eigen interieur, stijl van de keuken en de woning waar u in woont.  Bij een nieuwbouw woning moet ik dan nog wat verder doorvragen.

Juist door deze dynamiek van de verschillende opdrachtgevers houd mij actief, fit en alert op ontwikkelingen en stijlen van tuinen die door de jaren heen komen en gaan. Uit bovenstaande tekst zie je dat mijn corebusiness uit het ontwerpen van tuinen bestaat. Echter een ontwerp wordt krachtiger zodra je de woning, inrichting en de omgeving bij het ontwerp kunt betrekken. Dit hoeft niet te betekenen dat er iets aan moet worden gedaan, maar eventuele aanbouwen, verbouwingen en inrichtingen van de woning zijn onderdelen die ik graag betrek om het totaal plaatje perfect op elkaar te laten aansluiten.

Wat ik altijd erg belangrijk vind in het voortraject bij het ontwerp proces is het ‘doorvragen’. Toekomstplannen, eventuele opties, eventuele toekomstige verbouwingen etc. Mede hierdoor kan ook budgettair een balans worden gezocht en een planning worden gemaakt. Bij het ontwerpen van de tuin / verbouwing of interieur, is het belangrijk om vast te leggen wat uw visie is op deze ruimte. Een goede ontwerper zal samen met u ontdekken wat uw motivaties zijn om deze ruimte onder handen te nemen. Die gedachte probeer ik na te streven tijdens het ontwerpen.