Visualisatie

Dit is een weergave van het ontwerp wat nog moet worden gerealiseerd.
De weergave kan hierbij als art impressie, als film en als panoramabeeld (=pano)/ 360 graden view worden gepresenteerd.
Ik adviseer vaak bij bouwkundige onderdelen in de tuin om hier een visualisatie van te maken. Dit zijn vaak de kostbare onderdelen in de tuin en hebben visueel vaak veel impact. Dan wil je als opdrachtgever toch ook wel weten wat er daadwerkelijk komt te staan. Hierdoor worden vaak ook de tuinkamers, paviljoens, vijvers, zwembaden, aanbouwen gevisualiseerd. Maar ook complete tuinen, voor de beleving ervan zijn de laatste jaren een groot deel van mijn werkzaamheden visualisaties gaan bevatten.

Art-impressie

Een art-impressie is een waarheidsgetrouwe tekening van uw nieuwe tuin, tuinkamer of interieur. Dit onderdeel geeft een goed getrouw beeld weer van de uiteindelijke ruimte waar het ontwerp over gaat.
Het voordeel van een 3D afbeelding is, is dat je er rustig naar kunt kijken en de afbeelding op je in kunt laten werken. Je kunt de details in je opnemen vanuit verschillende oogpunten.

Film

De films ‘doen het altijd goed’ als binnenkomer bij het presenteren van een ontwerp. De directe belevingswaarde is hoog, maar het gaat vaak ‘te snel’ om ook alle details in je te kunnen opnemen. Het enorme grote voordeel van een 3D film is het beleven van het ruimtelijk besef van de tuin of interieur. Omdat je in ogenschouw diepte kunt ervaren van de ruimte door het bewegen door deze ruimte.


Bekijk mijn Film projecten

Pano/360

Is vergelijkbaar met een art-impressie die rondom een bepaald punt is gemaakt. Je kunt hier ‘rondkijken’ vanuit 1 standpunt in de ruimte, je kunt details goed in je opnemen en je kunt mooi zien hoe de ruimte wordt beleeft.
He leuke van deze panorama beelden is dat deze ook met een VR bril (=Virtual Reality bril) zijn te bekijken. Het geeft een heel mooi beeld van je toekomstige nieuw in te vullen ruimte of tuin.


Bekijk hier Projecten panorama’s