Werkwijze

Persoonlijk gesprek

In het eerste gesprek, meestal op locatie, bespreken we uw wensen en eisen. Denk hierbij aan de (toekomstige) functie van uw tuin, tuinstijlen, budgetten en overige (visuele en praktische) aspecten die voor u van belang zijn. Tijdens het gesprek komen ook de kosten voor een tuinontwerp en beplantingsplannen naar voren.


Schetsontwerp

Als eerste zorg ik dat er een goede ondergrond is waarop de schetsen kunnen worden gemaakt. De verzamelde gegevens uit de inventarisatie worden verwerkt in deze plattegrond.

Daarna begin ik met het het maken van de schetsontwerpen. Hierbij maak ik veel verschillende varianten, die ik dan samenvoeg tot 2 of 3 presentabele schetsontwerpen, waarbij het potentieel van de tuin vanuit meerdere invalshoeken mooi te zien is. Combinaties zijn hierbij (meestal) wel goed te maken. Alhoewel ik het mijzelf soms hierdoor extra moeilijk maak, is mij dat altijd nog gelukt.3D

De 3D versie van het ontwerp beantwoordt veel vragen die in 2D niet zichtbaar zijn: kleurstelling, massa-ruimte, sfeer en details worden hier mooi en realistisch weergegeven.
Een 3D kan worden uitgevoerd als art impressie, film, of in Virtueel Reality versie voor de 3D bril.
Ik adviseer bij bouwkundige onderdelen om er ook een 3D weergave van te laten maken. De bouwkundige onderdelen zijn vaak kostbare onderdelen, die door een eenvoudige visualisatie al heel concreet kan worden gemaakt. Je weet dan immers ook wat je gaat kopen / aanschaffen.Beplantingsplannen

De basis voor (bijna) alle tuinen, krijgt als laatste onderdeel een definitieve vorm. In het concept ontwerp en de visualistie is al gedeeltelijk te zien wat de uitstraling van de beplanting kan inhouden. In deze fase krijgen de diverse planten ook een naam. Het beplantingplan behelst de ontwerptekening, voorzien van symbolen met codering voor waar de planten komen te staan, Aangevuld met een bijbehorende lijst met aantallen, en de officiƫle naam. Deze bijbehorende lijst is tevens de lijst waarmee de planten kunnen worden besteld.